Historien om Jan & Bo

- fra fisketur på Furesøen til 6 butikker!

Historien om Jan & Bo, starter på en fisketur efter sandart på Furesøen. Bo var blevet  ansat i Frank Arnesen Sport, men havde en lille grejhandler i maven og et ønske om, at Jan skulle være med til at realisere drømmen. Jan var efter at have sovet på det, med på ideen og vi købte en lille butik i Nordre Frihavnsgade på Østerbro af Erik Frøkjær.

 

I september 1984, åbnede vi så vores første forretning. Vi blev hurtigt kendt for at være dygtige indenfor havfiskeri. Vi fik hurtigt mange kunder, fordi vi blev gode til at skaffe mange af de ting kunderne ikke kunne få andre steder. Bo rejste en tur til USA og besøgte nogle af de store butikker, der tilbage i 80'erne, var langt foran på grej-udvikling end både de danske butikker og grossister.

Roskilde - en by med meget vand

I 1988 åbnede vi så en forretning i Roskilde. Roskilde er en by, med rigtig mange lystfiskere ifht. indbyggertallet. Så da vi fik chancen, åbnede vi en lille butik i et kælderlokale.

I Roskilde var der virkelig behov for en god grejbutik, så pladsen blev hurtig for trang og vi måtte flytte til nye lokaler igen. Så i dag bor vi, i en flot butik på Køgevej/Roskilde Vænge. Disse lokaler rummer vores administration, som hjælper alle vores andre butikker.

Det er også i Roskilde, vi har vores værksted, hvor vi tager os af reparationer for alle butikkerne. Samtidig laver vi service på hjul - noget mange heldigvis er begyndt på de seneste år, fordi hjulene således bliver vedligeholdt og dermed holder meget længere .Vi har også et reservedelslager, så vi kan hjælpe uheldige kunder eller folk med lidt ældre hjul. Vi reparerer også masser af stænger - især det at få sat nye øjer på er populært.

Næstved - Sydsjællands perle

Der var efterhånden mange fra Sydsjælland, som spurgte, hvornår vi åbnede i nærheden af dem. Og eftersom vi holder meget af både menneskene og fiskestederne på Sydsjælland, slog vi til, da der i 1993 var et godt lokale ledigt i Næstved. Historien blev heldigvis den samme. Lokalerne blev for små, fordi lystfiskerne var glad for en dynamisk butik i deres lokalområde. Så vi flyttede ud på Ringstedvej, hvor butikken ligger i dag. Jan overvejede en lang periode selv at flytte til Næstved, fordi han trivedes så godt dernede, men skæbnen ville, at der var en ny forretning på vej, så han måtte slå koldt vand i blodet.Helsingør - Det mest alsidige fiskested i Danmark

Hvor på Sjælland bør nogen, der elsker havfiskeri have en butik - Helsingør selvfølgelig. Hvis man skal nævne et sted, hvor du kan fange forskellige fisk året rundt, så er svaret Helsingør.

Danmarks måske bedste torskefiskeri få km. fra havnen, en pynt der hvert år kaster havørred på 10 kg. af sig, millioner af hornfisk i maj, fladfisk hele sommeren, makreller i august, sild fra august til september og ål i lange baner.

Ja - Helsingør er et drømmested for en lystfisker og for et par grejhandlere. Så vi slog dørene op midt i Helsingør i 1997. Denne forretning er hurtigt blevet centrum for meget af lystfiskeriet i byen. Vi laver mindst 50 fisketure om året med udgangspunkt i butikken, og mange af turbådsskipperne kigger forbi.

Hvis du ønsker råd om fiskeriet i området eller bare gerne vil have par gode råd om havfiskeri, kystfiskeri eller big game fiskeri, så tag forbi drengene i Helsingør - de kan bare deres kram. De ved præcis hvor fiskene er lige nu, og hvad der skal til for at fange dem.


Odense - Fyn er fin

Ejeren af en flot forretning midt i Odense skulle på pension og vi kunne overtage en butik med strøgbeliggenhed. Derfor blev Fyn pludselig en del af Jan & Bo, noget vi aldrig har fortrudt.

Vi renoverede hele butikken og ansatte et par dygtige folk med lokalt kendskab til at drive forretningen. I dag er det en af vores flotteste butikker, med 3 knald dygtige folk som drivkraft. De sætter ting i gang i en hastighed, så selv vi gamle rotter har svært ved at hold trit. Vi frygtede selvfølgelig, at vi ville blive betragtet som "københavnerne", men vi er blevet taget utrolig godt imod og håber at kunne leve op til tilliden.

Vi har nogen af de allerbedste fluefiskere i Jan & Bo regi i Odense - og når vi kombinerer den med al vores hav- og trollingerfaring, så synes vi faktisk, at Jan & Bo i Odense er et fantastisk sted at komme som lystfisker.


Hillerød - Igen en by med meget vand

Lidt som det skete i Odense opstod der pludselig en mulighed, hvor ejerne af Jagt- og fiskeri magasinet i Hillerød ønskede at gå på pension.

Vi har altid ment at Hillerød var en god handelsby med masser af søer omkring og ikke så langt til havet, så beslutningen var nem.

Vi overtog butikken, og ansatte et par dygtige lokale folk, og tilførte noget mere fiskeri til butikken, uden dog at fjerne for meget jagt.

Her har vi igen fået en butik med strøgbeliggenhed og derfor kommer der masser af folk gennem butikken, som ikke nødvendigvis fisker, men som kan bruge nogle af de mange outdoor tilbud vi også har.

Der er også rigtig mange jægere i området og de sætter pris på,at der stadig er en velassorteret jagtbutik tæt på dem.Mere tid til fiskeri

I 2010 besluttede Jan, at han gerne ville have lidt mere tid til fiskeriet - meget imponerende for en mand der fisker min. 200 dage om året:-)

Så Jan købte den første butik på Østerbro ud af Jan & Bo regi og driver nu den selvstændigt videre under navnet Jan's Lystfiskershop.

Stort held og lykke til Jan fra alle hos Jan & Bo - vi glæder os til at se dig noget mere ved fiskevandene.

Bo Vogelius driver således butikkerne i Roskilde, Helsingør, Næstved, Hillerød og Odense på samme måde og med samme super personale.De første 25 år har været super - Vi glæder os til de næste 25 år

 

Pr. 1/10 - 2010 har vi valgt forretningsmæssigt at lade vore veje skilles.

Vi fisker og snakker stadig meget sammen, men fremover vil Jan drive egen selvstændig virksomhed fra forretningen i Ndr. Frihavnsgade under navnet - Jan's Lystfiskershop, mens Bo driver de 5 andre butikker i Roskilde, Hillerød, Helsingør, Næstved og Odense under navnet Jan & Bo's Lystfiskershop.

Det har den praktiske konsekvens at varesortimenterne i butikken i København ikke på samme måde er det samme som Jan & Bo's andre butikker, samt at varer købt i København ikke som tidligere kan byttes Jan & Bo's andre butikker og omvendt.

Samtidig gælder gavekort enten til butikken i København (dem som bliver købt der) eller til Jan & Bo's 5 andre butikker.

Samtidig bliver det ikke muligt at tilmelde sig ture, arrangeret af butikken i København, i de 5 Jan & Bo's Lystfiskershop butikker og tilsvarende for ture arrangeret af vores andre butikker. Her kan tilmelding ikke ske i butikken i København.

Ellers tror vi ikke der bliver den store praktiske ændring, hverken for os eller kunderne.

Antallet af forretninger er skåret ned 

I 2016 overgik forretningen i Næstved til Michael Christensen. Michael har i flere år været en del af butikken, også da denne flyttede til Østergade 16. Forretningen hedder i dag Alle-Tiders.

I 2017 måtte vi desværre lukke vores forretning i Hillerød.

I maj 2018 overgik forretningen i Odense ligeledes til nye, men velkendte, ejere. Thomas, den tidligere butiks bestyrer, Jeppe og Michael overtog forretningen som i dag hedder Fiskeri & Natur.

Med udgangen af 2019 var vi desværre nød til at lukke vores forretning i Helsingør. Ejendommen er blevet købt til nedrivning og der er planlagt opførsel af boligbyggeri på adressen.

Top